Farul din Alexandria – Legenda continua

Lumina Farului din Alexandria era vizibila pana la 50 kilometri in larg. Pentru marinarii acelor vremuri reprezenta cel mai important ajutor in navigarea de-a lungul coastei egiptene si la intrarea in portul Alexandria. Turnul construit in jurul anului 300 i.Hr. de Sostratos din Knidos si comisionat de conducatorul acelor vremuri, Ptolemeu.

Constructia a durat peste 20 de ani. Farul, cunoscut  ca “Pharos”, numit dupa mica insula Pharos aflata la doar cativa km in delta Nilului, a fost creat in trei etape cu o inaltime totala de 134 de metri. A fost construit pe o platforma de granit decorata cu statuile zeitatilor.

Partea de jos, de aproximativ 100 metri inaltime, forma un piedestal de aproape 30 de metri deasupra caruia era plasata sursa de lumina si farul – o oglinda convexa imensa din bronz atent finisata care directiona lumina. In timpul zilei, oglinda reflecta razele soarelui, iar in timpul noptii, un foc rezultat din amestecul uleiurilor, rasinilor sau smoalei.

Deasupra farului era plasata o statuie de opt metri a unei zeitati. Inca este neclar daca il reprezenta pe zeul Poseidon sau Zeus.Pelikan a ridicat standardele pentru editia “Cele 7 minuni ale Lumii”.

Stiloul “Farul din Alexandria” in editie limitata combina precizia maestriei germane cu elementele unei lumi de mult pierdute. Fiecare detaliu a fost creat cu foarte mult devotament.

Capacul, cu ale sale patru geamuri stilizate, si clipul placat cu aur se intrepatrund perfect. Oricine pune accent pe functionalitatea exceptionala a stiloului si durabilitatea lui va aprecia lucratura manuala a cestui stilou. Numarul editie, gravat pe fiecare dintre stilourile colectiei, fac fiecare stilou unic.

Pelikan a creat doar 440 dintre aceste instrumente de scris de mare precizie pentru a comemora dimensiunea enorma a turnului, care statea la 440 feet sau 134 metri si care ramane pana in prezent cel mai inalt far din toate timpurile


Produs adaugat in cos