1. Termeni generali

 Site-ul http://www.rik.ro/, denumit in continuare Rik.ro, este administrat de RIK S.R.L, cu sediul social in Constanta, str. Interioara 2, lot 11, C69, inregistratala Registrul Comertului cu nr. J13/3643/1991, avand Codul Unic de Inregistrare RO 1889794 si urmatoarele conturi bancare: RO34BACX0000000208524000la Unicredit Bank Constanta si RO22TREZ2315069XXX002269la Trezoreria Constanta. Rik S.R.L este denumita in continuare Rik.

Acest document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza site-ul magazinului online Rik.ro.

Accesul si utilizarea site-ului se fac sub autoritatea termenilor si conditiilor cuprinse in acest document. Utilizarea site-ului ca vizitator, inregistrarea ca utilizator si realizarea de achizitii de produse din gama oferita pe site presupun implicit acceptarea tacita si fara rezerve a acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din aceasta.

Scopul permis pentru utilizarea site-ului este vizualizarea produselor si a informatiilor despre produse si magazin, precum si crearea unui cont si realizarea de achizitii de produse. Orice utilizare in alt scop nu este permisa.

Rik poate aduce la orice moment modificari asupra continutului site-ului rik.ro, modificari de structura si accesibilitate, poate sista furnizarea informatiilor pe site, fara un acord prealabil si fara vreo notificare catre utilizatori sau catre terte persoane. De asemenea, Rik poate limita accesul la anumite parti din site, la anumite facilitati/frame-uri din site, poate aduce limitari de acces anumitor IP-uri fara notificari si fara vreo raspundere.

 

2. Definitii

 Rik, prin intermediul magazinului online RIK.ro, intitulat generic "site", este denumit "Furnizor", iar produsele, textele si pozele de pe site-ul magazinului sunt denumite "continut".

Rik permite accesul la site si implicit la continutul site-ului atat vizitatorilor, cat si utilizatorilor. Prin termenul "Vizitator" al site-ului se intelege orice persoana fizica sau juridica ce va avea acces liber la site. Prin termenul "Utilizator" al site-ului se intelege orice "vizitator" care se inregistreaza ca "utilizator" prin completarea unui formular de inregistrare, care ii va folosi la realizarea de comenzi de produse de pe site.

RIK.ro nu este un site pentru revanzatori. Daca sunteti revanzator, va rugam sa ne contactati prin email la [email protected]

 

3. Drepturi de Autor

 Intregul continut al site-ului: produse, poze, texte, logo-uri si alte date, generic numite "continut", sunt proprietatea Furnizorului si a furnizorilor sai si este protejat de Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare - privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind marcile si indicatiile geografice si Legea nr. 129/1992, republicata - privind  desenele si modelele industriale. Daca intampinati pe acest site probleme sau incalcari ale dreptului de proprietate intelectuala, va rugam sa ni le sesizati la adresa [email protected]. Accesul liber la site si la continutul site-ului si utilizarea lor sunt permise doar pentru uz personal, fara scop direct ori indirect comercial. Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, in parte ori intreg a site-ului si/sau a continutului nu sunt permise fara acordul explicit, scris, al Furnizorului si sunt sanctionate potrivit legislatiei in vigoare.

Crearea de legaturi cu site-ul Rik.ro ale altor site-uri sau invers este permisa cu un acord scris prealabil. Rik sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi ("link"-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web. Rik nu garanteaza, nu este si nu poate fi responsabil in niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective. 

 

4. Produse si politica de preturi

 Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.rik.ro sunt proprietatea Furnizorului. Furnizorul garanteaza ca produsele sunt noi, ambalate in cutii de carton speciale si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

Produsele sunt oferite in limita stocului disponibil, prin urmare Rik.ro isi rezerva dreptul de a nu onora o comanda daca produsul vizat nu se mai afla in oferta curenta de pe site. Rik.ro se angajeaza, in acelasi timp, sa actualizeze oferta de produse de pe site in functie de disponibilitatea produselor in stoc.

Preturile prezentate pe site in lista de produse includ TVA (19%) si nu includ costurile de livrare. Costurile de livrare sunt afisate in sectiunea Livrare, iar in sectiunea Cosul de cumparaturi vor fi afisate atat pretul total, inclusiv TVA, cat si pretul total al comenzii cu transportul si TVA incluse.

Rik se angajeaza sa afiseze corect pe Rik.ro preturile si informatiile cu privire la caracteristicile. Totusi mai pot aparea erori de sistem in afisarea sau calcularea preturilor. In acest caz, va fi considerat pretul final al comenzii cel stabilit telefonic impreuna cu consultantul de vanzari Rik.ro. Daca intampinati astfel de neconcordante, va rugam sa le sesizati la numarul de telefon fix 0241- 61.88.06 sau sa ne scrieti pe adresa [email protected].

Imaginile publicate pe site in dreptul produselor sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod. Rik nu isi asuma responsabilitatea pentru caracteristicile si specificatiile produselor de pe Rik.ro, acestea fiind responsabilitatea reprezentantilor marcilor care le-au furnizat sau a importatorilor desemnati de marci. In acelasi timp, Rik isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza descrierile produselor fara nicio notificare prealabila. 

 

5. Facturare si plata

 Plata se poate face:

- Plata in numerar la livrare

- Plata in avans cu ordin de plata

- Plata online cu cardul prin link securizat de plata

- OP la termen (pentru clientii cu contract semnat)

 

6. Confidentialitatea datelor personale

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice RIK SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este furnizarea de bunuri si servicii, iar Rik.ro garanteaza ca nu le va folosi sau prelucra in alte scopuri fara consimtamantul dumneavoastra.

Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare emiterii facturilor pentru bunurile livrate sau serviciile prestate. Refuzul dvs. determina imposibilitatea livrarii.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: la solicitarea autoritatilor publice fiscale.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Datele dumneavoastra nu vor fi transferate in alte state. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra contului si parolei asociate accesului la serviciile site-ului, conditionate de logare. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, Rik nu isi asuma nicio responsabilitate fata de consectintele care pot aparea. Daca utilizatorul constata o utilizare neautorizata a contului sau, trebuie sa anunte Furnizorul in cel mai scurt timp.

 

7. Garantia produselor

 RIK garanteaza integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului si pana in momentul livrarii. Produsele, acolo unde este cazul, sunt insotite de certificatul de garantie original emis de importator sau furnizor. In functie de produse si de furnizori, Furnizorul asigura garantii cuprinse intre 6 luni si 2 ani.

 

8. Dreptul de returnare a produselor cumparate

 Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din contractul la distanta, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 15 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

 

9. Declinarea responsabilitatilor

Accesarea si utilizarea site-ului www.rik.ro se face pe proprie raspundere,iar in momentul utilizarii site-ului vizitatorii si utilizatorii accepta in mod expres si implicit termenii si conditiile stipulate in acest document.

Rik nu ofera nicio garantie ca produsele comandate de pe Rik.ro vor satisface toate dorintele utilizatorului cu privire la produsele comandate.

Rik nu ofera nicio garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Totusi, Rik.ro se preocupa sa actualizeze informatiile si textele si produsele astfel incat cat mai putine erori de orice tip sa apara.

 

10. Frauda

 Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului Rik.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului www.rik.ro si va face obiectul unei plangeri penale la organele de politie, impotriva aceluia sau acelora care au incercat acest fapt.

 

11. Dispozitii finale

 Rik isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site.

Orice litigiu aparut intre clienti si Furnizor va fi rezolvat prin cale amiabila. Daca aveti probleme legate de o comanda, de produse, de livrare sau de orice alta natura, puteti lua legatura cu persoana de contact responsabila cu reconcilierea, [email protected], 0241- 61.88.06.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, conform legislatiei in vigoare.

 

Date Contact:

Telefon: 0241- 61.88.06

E-mail: [email protected]

Website: www.rik.ro

Adresa: Strada Interioara 2, lot 11, C69, Constanta, 900229

 

Produs adaugat in cos