6 calitati pe care trebuie sa le aiba un bun lider

 Calitatile unui bun lider nu se definesc intotdeauna prin inteligenta, charisma sau aspect fizic. Oamenii au nevoie de o persoana pe care sa o urmeze de buna-voie, iar acest lucru nu tine neaparat de performantele in domeniu, ci mai ales de modul in care liderul relationeaza si se comporta cu cei din jur. Iata cateva din calitatile pe care trebuie sa le aiba un lider, ca sa poata obtine respectul celor din jur.

1. Viziune

Un lider adevarat trebuie sa aiba o imagine clara a rezultatului si un plan pentru a atinge succesul. Sa stie sa imparta aspiratiile cu angajatii si colegii altfel incat sa ii motiveze si pe acestia spre acelasi tel.

2. Integritate

Un lider demn de urmat este acela care nu incearca sa para ceea ce nu e. Trebuie sa fie o persoana sigura de sine care sa invete sa-si stapaneasca emotiile si sa "joace" corect.

3. Devotament

Devotamentul unui lider fata de compania si oamenii cu care lucreaza implica sa consume oricat timp sau energie pentru a indeplini sarcinile pe care le are.

4. Aprecierea meritelor

Un lider va sti intotdeauna sa imparta laurii succesului cu angajatii si membrii echipei sale, insa in acelasi timp, isi va asuma responsabilitatea proprie pentru esecuri. Acest lucru ii va face pe angajati sa se apropie mai mult unii de ceilalti, sa se simta apreciati si in consecinta, sa lucreze mai bine in echipa din care fac parte.

5 . Corectitudine

Corectitudinea este una din cele mai impirtante calitati ale unui lider adevarat, capacitatea lui de a rezolva diverse situatii inseamna rezolvarea lor in mod just, ascultand toate argumentele inainte de a trage o concluzie.

6. Simtul umorului

Simtul umorului se poate dovedi vital pentru eliminarea tensiunii si inlaturarea plictiselii, dar si pentru detensionarea anumitor ostilitati intre membrii unei echipe. De asemenea, umorul ii va da posibilitatea de a controla mediul in care lucreaza, ajutandu-l sa relationeze cu membrii echipei sale.

 

Nu sunt produse de afisat pentru acest criteriu
Produs adaugat in cos