Pelikan Toledo - Opera de arta pretioasa in stil spaniol


 

Arta de a lucra cu otel Damascus isi are inceputul acum cateva sute de ani si presupune ca otelul sau obiectele de fier sunt decorate prin gravura. Apoi, o fasie subtire de aur va fi plasat peste model si va fi stantat adanc in material cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.

Aceasta tehnica a ajuns in Spania odata cu Arabii si a fost perfectionata de-a lungul secolelor, in special in faimosul oras spaniol Toledo.

In anul 1931 Pelikan a adoptat tehnica pentru modelul Toledo cu un succes atat de mare incat conceptul a ramas virtual nemodificat de-a lungul anilor.

Astazi, tubul decorativ este fabricat dintr-o singura bucata. Acesta este prelucrat în mai multe etape,in final fiind acoperit cu un strat de aur.

Fiecare stilou Toledo este o piesa unică fabricata in Germania deoarece motivele de gravura minuscule sunt realizate manual dand viata fiecarei pene de Pelikan pana la cel mai mic detaliu.

Capacul frontal si piesa de capat sunt realizate din rasina neagra de inalta calitate.

Daca esti detinatorul unui stilou Toledo, esti in acelasi timp proprietarul unei opere de arta, a unei capodopere si a unei mici pagini de istorie.

 

 

 

Produs adaugat in cos